De Beste Gordijnen
Fleur je huis op met opvallende gordijnen: 8 fantastische ideeën

Fleur je huis op met opvallende gordijnen: 8 fantastische ideeën

Geplaatst door 23-04-2022 16:24 door Rianne Wesselink

Gordijnen kunnen meer doen dan alleen het licht buiten houden en privacy bieden - ze kunnen ook een opvallend element worden dat leven en kleur in een kamer brengt. Ze kunnen een fel kleurenspel vormen tegen neutrale muren en meubels, ze kunnen passen bij de kleuren van je bank en accessoires, ze kunnen samengaan met de kleuren van je kussens en plaids, of ze kunnen voorzien zijn van opvallende motieven. Als je wilt dat je gordijnen het middelpunt van een kamer vormen, zijn hier enkele ideeën om je op weg te helpen.

  1. Kies pakkende kleuren - Felle kleuren geven leven en vitaliteit aan een kamer, maar je moet er wel voor zorgen dat de kleuren passen bij de rest van je inrichting. Kies voor kleuren die passen bij andere kleuren in de kamer, zodat je gordijnen de aandacht trekken maar niet botsen met de rest van het ontwerp.

  2. Overweeg creatieve ontwerpen - Als je op zoek bent naar een beetje extra glans, waarom kies je dan niet voor gordijnen met opvallende patronen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opvallend gestreept ontwerp voor een moderne twist. Als je de voorkeur geeft aan iets traditionelers, ga dan op zoek naar stoffen met ingewikkelde ontwerpen en texturen.

  3. Maak een statement met luiken - Als je een statement wilt maken, kunnen luiken een prachtige toevoeging zijn aan elke kamer. Ze zijn er in allerlei kleuren en stijlen, en je kunt er kleur en stijl mee aanbrengen in elke ruimte. Ze zijn ook goed om fel licht tegen te houden en privacy te bieden.

  4. Kies verschillende lengtes - Lang of kort, dik of dun - de keuze is aan jou! Je kunt bijvoorbeeld voor een woonkamer gordijnen uitzoeken die extra lang zijn. Dit zorgt voor een elegante en luxueuze uitstraling, perfect om een vleugje glamour toe te voegen aan elk huis.

  5. Laat het glinsteren met Sheers - Sheer gordijnen zien er prachtig uit en bieden de perfecte hoeveelheid privacy terwijl ze toch natuurlijk licht binnenlaten. Ze zijn perfect om elegantie toe te voegen aan elke kamer, vooral als ze subtiele roze, blauwe, groene of gele tinten hebben.

  6. Laat het licht binnen met voiles - Als je wilt dat je gordijnen luchtig en licht zijn, dan zijn voiles beslist de juiste keuze. Ze bestaan uit lichtere stoffen zodat ze meer licht binnenlaten, terwijl ze toch enig gevoel van privacy geven.

  7. Kies creatieve afwerkingen - Afwerkingen kunnen een groot verschil maken als het gaat om gordijnen. Kies een scala aan gordijnafwerkingen, van opvallende franjes en versieringen, tot slimme zijden en fluwelen koppen. Dit zorgt ervoor dat je gordijnen er op hun best uitzien en in elke kamer een echt statement maken.

  8. Voeg zachtheid toe met lagen - Verschillende soorten lagen, bijvoorbeeld minigordijnen, rolgordijnen en gelaagde stoffen, kunnen in elke kamer een verfijnde en luxueuze uitstraling geven. Ze bieden ook bescherming tegen direct zonlicht, waardoor je meubels in goede conditie blijven en een kamer er uitnodigender uitziet.

    Dit zijn slechts enkele van de geweldige ideeën waarmee je je huis kunt opfleuren met opvallende gordijnen. Met de juiste kleuren, patronen, ontwerpen en afwerkingen kun je in elke kamer een verbluffende en opvallende look creëren. Dus waarom niet creatief worden en van je gordijnen het belangrijkste aandachtspunt in elke kamer maken.