De Beste Gordijnen
Hoe maak je een statement: Tips voor het kiezen van kleuren voor gordijnen

Hoe maak je een statement: Tips voor het kiezen van kleuren voor gordijnen

Geplaatst door 15-07-2022 13:01 door Ferry Muts

In elke kamer kunnen kleurrijke gordijnen een van de belangrijkste en meest in het oog springende accenten zijn. Met een onbeperkt aantal opties kan het echter moeilijk zijn om te weten hoe je de kleuren moet kiezen die bij je bestaande inrichting passen om een harmonieuze en uitnodigende ruimte te creëren. Overweeg de volgende tips, die het kiezen van kleuren voor gordijnen tot een fluitje van een cent kunnen maken.

  1. Bepaal een stemming. Bepaal, voordat je kleuren voor gordijnen kiest, de sfeer die je in de kamer wilt creëren. Geef je de voorkeur aan een gezellige, huiselijke sfeer in de woonkamer? Warme, uitnodigende kleuren kunnen de perfecte keuze zijn. Aan de andere kant, als je een sfeer van opwinding wilt creëren in je speelkamer, zijn heldere, energieke kleuren misschien beter.

  2. Verwijs naar Knallen van Kleur. Als je muren, vloeren en andere oppervlakken neutraal zijn, kun je uit deze bestaande kleuren een aangenaam kleurenpalet trekken. Neem gewoon je favoriete kleuren en zoek naar gordijnen waarin een of twee tinten van dezelfde kleur zijn verwerkt. Dit leidt je naar kleuren die al in de kamer zaten, maar alleen nodig waren om het geheel samen te binden.

  3. Kies een patroon of print. Voor extra gedurfdheid kun je gordijnen kiezen met een gedurfd patroon of print. Kies een gordijn met een bloemenpatroon voor een rustgevende toets in de woonkamer, of ga voor een leuke geometrische print in de slaapkamer om een gevoel van plezier en ontspanning te bevorderen.

  4. Vertrouw op je instincten. Wees niet bang om te gaan voor welke kleuren voor gordijnen dan ook die meteen in het oog springen. Vaak is onze natuurlijke impuls de beste weg - het is moeilijk om fout te gaan met gordijnen die je diepste instinct aanspreken.

Door slechts een paar van deze tips te volgen, kan winkelen voor kleuren voor gordijnen een plezierig, eenvoudig proces zijn. Probeer het een paar keer en je zult snel een gevoel voor het proces ontwikkelen. En binnen de kortste keren heb je een kamer gevuld met een gevoel van eenheid en stijl dat jij hebt gecreëerd.