De Beste Gordijnen
Laat een ruimte uitgestrekt lijken: Krijg de illusie met gordijnen

Laat een ruimte uitgestrekt lijken: Krijg de illusie met gordijnen

Geplaatst door 20-06-2022 16:59 door Rianne Wesselink

Wie zegt dat het hebben van een kleine ruimte een probleem moet zijn? Zeker, het kan een uitdaging zijn, maar met een paar slimme trucs kun je zelfs de meest beperkte ruimte groter laten lijken. Een van de beste trucs uit je mouw? Gordijnen!

Dat klopt - gordijnen kunnen meer doen dan een beetje charme en privacy toevoegen aan een kamer. Door het zorgvuldig kiezen en goed ophangen van raambekleding kun je de illusie van ruimte creëren zonder een hoop geld uit te geven aan verbouwingen. Dit is wat je moet doen:

Kies lichte kleuren: Lichte en neutrale tinten zijn je beste inzet als je de ruimte wilt openen. Deze tinten helpen om een kleine kamer groter en helderder te laten lijken. Voor de meest effectieve uitstraling kies je gordijnen die een paar tinten lichter zijn dan de tint van de muur.

Ga hoog: Je kunt een dramatisch effect krijgen door gordijnen hoger op de muur te hangen. Als het raam zich hoog aan de muur of aan het plafond bevindt, zal het ophangen van de gordijnen een paar centimeter boven de vensterbank de lengte van de muur optisch verlengen.

Lengte is belangrijk: Lange gordijnen zijn de perfecte keuze als je een kamer meer diepte wilt geven. Vloergordijnen vormen een mooie achtergrond, waardoor de muur hoger lijkt en de ruimte groter.

Houd het materiaal licht en luchtig: Zware stof zal de situatie niet helpen. Het zal de kamer alleen maar krap doen lijken. Kies voor transparante en lichte stoffen om een ruimtelijk gevoel te creëren. Die laten het licht naar binnen sijpelen zonder kostbare ruimte in te nemen.

Deze eenvoudige veranderingen kunnen een enorme impact hebben. Met de juiste keuze van gordijnstof, kleur en ontwerp kun je zelfs de kleinste ruimte veel grootser laten aanvoelen. Wees niet bang om te experimenteren en uit te zoeken wat het beste werkt voor jouw ruimte. Je zult zeker aangenaam verrast zijn door de resultaten!