De Beste Gordijnen
Robuust uiterlijk: Dikke texturen voor gordijnen kiezen

Robuust uiterlijk: Dikke texturen voor gordijnen kiezen

Geplaatst door 07-01-2022 17:42 door Rianne Wesselink

Als het gaat om het toevoegen van textuur aan ramen, kan het kiezen van de juiste gordijnen een kamer maken of breken. Een van de populairste nieuwe trends in woninginrichting is investeren in stoere looks voor een industrieel-luxe uitstraling. Van natuurlijke vezels tot opvallende weefsels, dikke texturen staan centraal. Wat bedoelen we met "ruige looks"? Over het algemeen hebben dit soort gordijnen sterke patronen en materialen die ontworpen zijn om een beetje drama in de kamer te brengen. Natuurlijke vezels zoals canvas, katoen en hennep zijn populaire opties. Ruige gordijnen zijn meestal gemaakt van dikkere, zwaardere stoffen, en van ongewone weefsels. De dichtheid van de textuur brengt diepte in de kamer, en de gedurfde kleur kan de aandacht opeisen en een krachtige, verfijnde sfeer scheppen.

Wanneer je gaat winkelen voor robuuste gordijnen, bedenk dan hoe de stof reageert op het natuurlijke licht. Het zwaardere weefsel kan wat licht tegenhouden, dus misschien wil je investeren in een iets zachter textiel. Vitrage gordijnen zijn populaire opties die het natuurlijke licht op een subtiele, sfeervolle manier de kamer laten overspoelen. De keuze op de markt is groot, dus neem de tijd om al je opties te overwegen.

Voor een unieke touch kun je eyelet gordijnen overwegen voor een stoere uitstraling. Deze gordijnen hebben gaatjes langs de bovenkant om een decoratieve rand te creëren zonder afbreuk te doen aan natuurlijk licht of textuur. De grootte, de kleur en het patroon van de eyelet zijn allemaal aanpasbaar, waardoor het ontwerp een persoonlijk tintje krijgt.

Wanneer je ruige looks en texturen combineert, houd dan rekening met de andere ontwerpelementen van de kamer. Gordijnen zijn het hoogtepunt van de kamer, maar je wilt niet dat ze de enige focus van het ontwerp zijn. Breng de zwaardere texturen in evenwicht met metalen elementen zoals lampen, meubels in industriële stijl en geometrische spiegels.

Rugged looks zijn zeker een hit bij binnenhuisarchitecten, en ze voegen een subtiel vleugje drama toe aan elke kamer. Kies voor dikke texturen, kies voor eyelet gordijnen, en breng ze vervolgens in balans met andere ontwerpelementen. Het is een gemakkelijke manier om persoonlijkheid aan de kamer toe te voegen en toch hoofden te laten draaien.