De Beste Gordijnen
Verander het uiterlijk van een kamer met een laag vitrage

Verander het uiterlijk van een kamer met een laag vitrage

Geplaatst door 23-11-2021 12:07 door Sophie Jacobiatus

Als je op zoek bent naar een betaalbare en impactvolle manier om het uiterlijk van een kamer op te frissen zonder meubels te vervangen, kan de eenvoudige toevoeging van een laag vitrage de perfecte oplossing zijn. Gordijnen kunnen een kamer een zachte en romantische uitstraling geven, en zijn ideaal om natuurlijk licht naar binnen te laten stromen.

Het installeren van een rij gordijnen is een eenvoudig proces dat niet meer dan een paar uur in beslag neemt. Begin met het nauwkeurig opmeten van het raam dat je gaat aankleden. Afhankelijk van de hoogte van je plafond en het gewenste effect, kun je de gordijnen veel hoger hangen dan het raam, waardoor je een dramatischer effect krijgt. Zorg er ook voor dat je aan elke kant van de roede 2-3 centimeter extra toevoegt, want dat geeft je een meer gepolijste look.

Als je eenmaal de afmetingen hebt vastgelegd, moet je beslissen waar je je nieuwe rij transparante gordijnen wilt ophangen. Als je voor een meer traditionele look kiest, moet de roede direct boven het raamkozijn worden bevestigd, maar als je een statement wilt maken, kan het nog interessanter zijn om de roede hoger te plaatsen, dicht bij het plafond. Net als de roede moeten de gordijnen zo hoog mogelijk hangen. Om de zachte, golvende esthetiek te behouden die je zoekt, moet je gordijnen kopen die breed genoeg zijn om over het hele raam uit te spreiden.

Tenslotte, als de gordijnen zijn opgehangen, kun je de afwerking doen. Eenvoudige accessoires zoals haakjes of slierten feeënlichtjes kunnen een extra laagje schoonheid toevoegen. Je kunt ook een lang stuk stof of een slinger over een gordijnroede draperen voor een gezellige, grillige sfeer. Er zijn zoveel mogelijkheden als het gaat om het toevoegen van een rij gordijnen aan een kamer, dus wees niet bang om te experimenteren!