De Beste Gordijnen
Zorg voor een consistente lichtregeling met gordijnen: Tips voor het ophangen van gordijnen

Zorg voor een consistente lichtregeling met gordijnen: Tips voor het ophangen van gordijnen

Geplaatst door 04-11-2021 18:02 door Rianne Wesselink

Het installeren van gordijnen en draperieën kan elke kamer in je huis een aantrekkelijke en elegante uitstraling geven. Maar het is ook belangrijk om de juiste balans van lichtregeling te krijgen. Het kiezen van transparante gordijnen als onderdeel van je gordijninstallatie kan een geweldige optie zijn, omdat ze controle bieden over de hoeveelheid licht die een kamer binnenkomt, samen met privacy. Hier zijn enkele essentiële tips voor het ophangen van gordijnen en gordijnen met vitrage.

Bij het ophangen van gordijnen met vitrage heb je een paar opties. Afhankelijk van de stijl en de look die je probeert te bereiken, kun je de sheers apart ophangen aan een aparte roede, ze in lagen ophangen met zwaardere gordijnen aan dezelfde roede, of ze aan de roede hangen en dan een tweede roede bij het plafond bevestigen voor de gordijnen.

Zorg ervoor dat de roedes en hardware die je kiest voor je sheers goed geïnstalleerd zijn om een soepele werking mogelijk te maken. Het is ook belangrijk om je raam goed op te meten om er zeker van te zijn dat je de juiste maat van de gordijnen hebt en dat ze goed op het raam passen.

Wat betreft de lengte van de sheers is het belangrijk om op te merken dat je ze hoger dan het raamkozijn moet hangen voor een meer dramatische uitstraling. Dit zal ook helpen om nog meer licht in de kamer te brengen en deze ruimtelijker te doen lijken.

Wat de stijl van de gordijnen betreft, is het belangrijk om iets te kiezen dat past bij de rest van je inrichting. En als je meer licht buiten wilt houden, overweeg dan om een verduisterende voering aan de gordijnen toe te voegen om je extra controle te geven over de intensiteit van het zonlicht dat de kamer binnenkomt.

Het is ook belangrijk om niet te vergeten om het juiste type bindbandjes te gebruiken. Veel mensen kiezen ervoor om de lamellen en gordijnen terug te binden met een brede band van stof die in een symmetrische strik teruggebonden kan worden. Dit geeft de gordijnopstelling een meer afgewerkte look.

Hangende gordijnen en draperie met sheers is een geweldige manier om te regelen hoeveel licht er je kamer binnenkomt zonder aan stijl in te boeten. Dus als je de volgende keer de look in je huis aan het bijwerken bent, overweeg dan om sheers te gebruiken voor een elegante en verfijnde uitstraling.